Главният прокурор е внесъл в Народното събрание информация за образуването, движението

...
Главният прокурор е внесъл в Народното събрание информация за образуването, движението
Коментари Харесай

Гешев внесе в НС т.нар. "Доклад за полицейското насилие"

Главният прокурор е внесъл в Народното събрание информация за образуването, придвижването и приключването на преписките и досъдебните производства, свързани с полицейското принуждение по време на протестите в интервала 1 юли - 30 септември 2020 година Това оповестиха от държавното обвиняване.

Съгласно получените информации от способените териториални прокуратури, по нито една от преписките и досъдебните производства не е открито " закъснение на следствието "  по смисъла на Закона за правосъдната власт, акцентират от прокуратурата на България.

Материалите, импортирани от Гешев са предоставени във връзка решение на депутатите от 17 август 2021 година С него се желае отчет за активността на прокуратурата и проверяващите органи във връзка " със случаите на упражнено принуждение и приложимост на помощни средства против протестиращи жители в интервала 1 юли - 30 септември 2020 година, в това число за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, имената на наблюдаващите прокурори и аргументите за закъснение на следствието, изясняват от държавното обвиняване.

От прокуратурата изясняват още, че при тях не се събира и обобщава статистика по други индикатори отвън откритите, в това число по отношение на съответни събития от публичния и политическия живот.

И прибавят: Съгласно практиката на Конституционния съд, Народното заседание не може да изисква от основния прокурор отчет по отношение на активността на прокуратурата по съответни наказателни производства. Независимо от това, с цел да извърши волята на Народното събрание - най-висшият орган, предназначен да реализира националния суверенитет в България като парламентарна република, и водена от разбирането, че е длъжна да обезпечи информация с оглед бистрота и отчетност пред българските жители, прокуратурата е изискала относима информация от всички районни и окръжни прокуратури.

Прокуратурата на Република България извършва и ще продължи да извършва отговорностите си в рамките на конституционно откритото съдействие с Народното събрание. Взаимодействието на управляващите е гаранция освен за бистрота в работата, само че и за всестранна и цялостна отбрана на правата на жителите, приключват от обвиняването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР